Checklist geboortekaartjes

Als je een kindje verwacht, komt daar heel veel bij kijken. Daar hoort ook het ontwerpen van een geboortekaartje bij en uiteraard het versturen van de kaartjes. De hormonen gieren door je lijf en je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen, deze checklist zal je helpen bij het ontwerpen van een geboortekaartje.

Naam

Uiteraard komt de naam van jullie kersverse kindje op de kaart te staan. Je kunt er voor kiezen om alleen de roep- of voornaam van jullie kindje te vermelden, maar je kunt ook de achternaam en eventuele doopnamen vermelden.

Feitelijke gegevens

Vermeld ook de feitelijke gegevens van de baby, zoals het geslacht, het gewicht, de lengte, geboortetijdstip, eventueel de geboorteplaats en geboortedatum.

Er zijn veel variaties om de geboortenaam te vermelden, zoals:

  • 12-09-2017
  • 12 september 2017
  • 12 september ‘17
  • Twaalf september tweeduizendzeventien

Gedichtje

Eventueel kan je ervoor kiezen om een geboortegedichtje toe te voegen aan het geboortekaartje. Deze kan je zelf schrijven of op internet opzoeken en eventueel aanpassen naar wens.

Bezoektijden

Geef aan wanneer de kraamvisite langs kan komen. Zorg ervoor dat je rusttijden inpland; kraamvisite is leuk, maar ook vermoeiend, dus denk aan jezelf en de baby en pak jullie rust!

Adres- en contactgegevens

Vergeet niet deze gegevens te vermelden, mensen willen jullie graag een kaartje sturen om jullie te feliciteren met de geboorte van jullie wonder! Denk hierbij aan je adres en eventueel je telefoonnummer, zodat de kraamvisite een tijd kan afspreken.

Goed, je weet nu welke gegevens niet op het kaartje mogen ontbreken. Je kan het design van het geboortekaartje zelf ontwerpen, maar om het je nog makkelijker te maken kan je ook laten ontwerpen. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden om inspiratie op te doen. Laat een proefdruk maken, zodat je zeker weet dat het kaartje naar jullie zin is en controleer het kaartje meerdere malen op eventuele (typ)fouten.

Als het kaartje is ontworpen, bedenk wie je allemaal een geboortekaartje gaat sturen. Denk hierbij aan:

  • Familie, vrienden, kennissen/collega’s, verloskundige, huisarts et cetera.

Tip: Zorg dat je een aantal extra kaartjes laat afdrukken. Deze kaartjes kan je gebruiken voor mensen die je toch per ongeluk bent vergeten of voor bijvoorbeeld in het plakboek van de baby.